8 Ocak 2018 Pazartesi

Mikonos

Tüm gün tarihle haşır neşir olup üzerinde çalıştığım konuyu bir türlü bırakmayınca, nefes alabilmek adına Mikonos seyahatini kaleme almaya karar verdim. Üstelik yazdan kalan fotoğraflara bakmak da oldukça iyi geldi, tatilden yeni dönmüşüm gibi oldu. Bildiğiniz üzere Mikonos son yılların popüler destinasyonlarından ve giderek popülaritesi artan bir yer. Mikonos, Kiklade Adalar topluluğunun en pahalı ve popüler adası olup bu popülarite ve pahalılığı kesinlikle hak etmekte. Çünkü ada gerçekten çok bakımlı ve adada yaşayanlar buranın hoyratça kullanılmasına karşı, o yüzden herkesin adaya gelmesini istemiyor, bu nedenle de fiyatları kaliteleri ile aynı oranda yüksek tutuyorlar.

Mikonos'a nasıl ulaşırım?
Mikonos'a hava yolu ya da deniz yolu ile ulaşmak mümkün. Yazları hem Bora Jet hem de Atlas Jet'in Mikonos uçuşları yoğun, üstelik uçuş yalnızca 1 saat sürüyor. Bunun dışında adaya feribot (ayrıntılı bilgi için bkz  http://www.feribotseferi.com/mykonos-feribot-seferleri.html ) ya da cruise turu yaparak deniz yolu ile de ulaşabilirsiniz. Feribot ya da gemi ile limana vardığınızda hemen limandan kalkıp şehir merkezine doğru giden otobüslerin olduğunu göreceksiniz. Limanla şehir merkezi arasında yaklaşık 3 kmlik bir mesafe olsa da o yolu katiyen yürümeyin, çünkü yol çok dar ve ezilme ihtimaliniz çok yüksek. 

Gemi ile Mikonos'a gidip 1 geceden fazla kalmayacaklar için önerim, size plaj turu satmaya çalışacaklardır. Bunu almayın. 

Ben adayı bildiğim için saat 11'e kadar uyumayı tercih ettim. Arkadaşım ve benim dışımdaki herkes sabah plaj turuna katıldığından kalkıp kahvaltıya gittiğimizde tüm gemi bize tahsis edilmiş gibiydi. Ardından üzerimizi giyip shuttle ile Mikonos merkeze gittiğimizde arkadaşım ne denli doğru bir karar vermiş olduğumu söyledi. 1.si denize girmek istiyorsanız, sırt çantanıza havlunuzu ve mayonuzu atın, merkeze dek pek çok bölgede denize girebilirsiniz üstelik ücretsiz. 2.si tur alırsanız tüm günü plajda geçirdiğiniz için Mikonos'u ancak gece görebilirsiniz. İnsanlar plajdan yorgun geldiğinden dışarı çıkacak halleri de kalmıyor. Halbuki Mikonos çok güzel bir yer ve gecesi ile gündüzü kesinlikle bambaşka bir diyar. Biz arkadaşımla gündüz yaklaşık 4-5 saat Mikonos'u gezip bir şeyler yedikten sonra hem dinlenmek hem de geceye daha uygun bir şeyler giymek için gemiye döndük. Mikonos'ta hayat kesinlikle gece yarısından sonra başlıyor. Gündüz plaj turuna katılan bitap haldeki arkadaşımızı da alıp gece 11 shuttle'ı ile tekrar merkeze indik. Sabah 5 shuttle'ı ile de gemiye geri döndük. Hiç uyumamış olsak da tatilimizin en müthiş ve enerjik gün-gecesi kesinlikle Mikonos'tu. 

Mikonos'ta gündüz ne yapılır ? 
Müthiş derecede güzel sanat galerileri, enfes butikler, Küçük Venedik bölgesinde harika restoranlar ve görmeden dönmeyeceğimiz meşhur yel değirmenleri var. Ayrıca yüzmek istiyorum diyenler için güzel plajlar var. Adayı zaten pahalı yapan durum da bu. Butiklerde gördüklerinize aşık oluyorsunuz her şey özel tasarım, kumaşlar efsane güzel, sanat galerileri deseniz içinden ayrılmak istemiyorsunuz. Durmadan başka bir sokağa çıkan labirent yollar, kimi zaman en zayıf insanın geçmekte zorlandığı dar sokaklar, sokaklarda duran ama sanat eseri sandığınız minderli koltukları ile Mikonos sokakları tam bir görsel şölen. Denize girmek isterseniz, yukarıda belirttiğim gibi limandan adanın merkezine gidene dek ya da merkezde pek çok yerde ücretsiz ya da adanın uzak köşelerindeki koylarında ücretli-ücretsiz alanlarda denize girebilirsiniz(Ada plajları için bkz https://www.greeka.com/cyclades/mykonos/mykonos-beaches.htm ).

Gece ne yapılır ? Gece kendinizi sokakların ritmine bırakın, gelen müzik seslerine doğru gidip, size hitap eden yerde kalın. Biz gece sokakları arşınladıktan sonra -hem gündüz hem de gece- Küçük Venedik'te bulunan bir cafede oturduk. Gündüz meşhur manzarasıyla içimizi açtığı gibi, gece de hareketli ortamı, müzikleri ayrıca dalgaların da masaya eşlik etmesiyle eğlenceli saatler geçirmemizi sağladı. (Yer önerilerine aşağıda yer vereceğim)


Ada'da uzun süreli kalacaklar için tavsiye edebileceğim bir kaç otel var. Yalnız unutmayın ki bu otellerin geceliği oldukça yüksek, tabii muhtemelen daha uygun yerler de mevcuttur. Bunlardan biri (merkeze yakınlığından dolayı benim özellikle son 2 yıldır favorilerimden olan) Cavo Tagoo ile yine merkeze 5 dakikalık yürüme mesafesindeki Belvedere Hotel Mykonos, diğeri ise Ornos bölgesinde yer alan ancak plajı ve müthiş hizmeti ile oldukça lüks bir hizmet veren Santa Marina Hotel (https://www.santa-marina.gr/gallery#!#type=VIDEOS&item=1).

Yemek konusunda döner tarzı doyurucu ve atıştırmalıklar için en meşhur yer Jimmy's Gyros, daha ayrıntılı yemekler için Interni Restoran,  Hakkasan Restoran, dondurma için Galarte Ice Cream gibi şehir merkezindeki yerleri deneyin derim. Ama aslında daha da iyisi, akışına bırakın, ve canınız nereyi istiyorsa orada oturup yiyip için, Yunan Adaları da tıpkı ülkemiz tatil bölgeleri gibi pahalı ancak ülkemizden farklı olarak doyurucu büyük ve özenli porsiyonlar sunar. O yüzden rahat olun. 



  
           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder